Keuze 2: Hoeveel TIJD kan/wil je besteden?

Artikel

De tweede keuze die we voorleggen draait om de tijd die je kan/wil besteden. We kunnen er voor kiezen om weinig of veel tijd in een reactie te steken. Dit kan afhangen van de tijd die je voorhanden hebt, de context, je beoogde impact of de aandacht die je wil besteden aan het voorval. In ieder geval is het nuttig om even stil te staan met de hoeveelheid tijd die je in je (re)actie wil steken, dit zal je helpen om een (re)actie op maat te ontwikkelen.

Kort

Wanneer we iets willen ondernemen tegen haatspraak denken we al snel dat dit zeer tijdsintensief is. Waardoor het tijdsgegeven als drempel wordt ervaren. Het is echter zo, dat er ook op korte termijn iets wezenlijks kan gedaan worden. Een korte reactie kan net dat nodige verschil maken voor een doelwit of aangeven naar omstaanders en boodschappers dat er iets schort. 

Lang

Wanneer blijkt dat er een langere tijdsinvestering zal nodig zijn voor je (re)actie, laat je hier dan niet door afschrikken. Bedenk voor jezelf een goed plan, met duidelijke stappen die je wil uitvoeren en hou voor ogen dat je in iets positiefs tijd investeerd. 

De mogelijke impact van je reactie valt nooit op voorhand vast te leggen, dit geldt zowel voor (re)acties op korte en op lange termijn. Door deze keuze bewust te maken help je jezelf in ieder geval naar een constructievere (re)actie.

Bijlagen

Lees meer over